На пенсії та оборону гроші виділяються: глава уряду звернувся до українців

Читать на русском
Більш як на 50 мільярдів грн збільшили резервний фонд бюджету України. Також протягом березня було скеровано майже 40 млрд грн на виплати пенсій.
Денис Шмигальfacebook-сторінка Шмигаля

Видатки резервного фонду державного бюджету України сьогодні збільшили на 50,8 млрд грн. Таке рішення ухвалили члени українського уряду.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму відеозверненні.

За його словами, збільшення резервного фонду дозволить в умовах воєнного стану оперативно забезпечувати потреби сектору безпеки й оборони.

Також Шмигаль повідомив, що протягом березня на пенсійні виплати вже спрямовано 38,3 млрд грн. Тільки за останні два дні Уряд профінансував 13,9 млрд грн на виплату пенсій.

Парламент схвалив закон про «бюджет воєнного часу»Рада на засіданні ухвалила законопроект  7100 про внесення змін до розділу VI Заключні та перехідні положення Бюджетного кодексу України.

Глава українського уряду подякував міжнародним партнерам за екстрену допомогу у час воєнної агресії Росії.

«Палата представників Конгресу США схвалила екстрений пакет допомоги Україні у розмірі 13,6 млрд доларів. Це кошти, які будуть направлені на посилення нашої армії, на гуманітарну допомогу та підтримку українців. Ми вдячні нашим американським друзям за таку серйозну підтримку», – сказав прем'єр-міністр.

Також Шмигаль звернувся до бізнесу із проханням відновлювати виробництва і виводити людей на роботу там, де це можливо.

Нагадаємо, українці, що працювали у нинішніх найгарячіших точках України та залишилися без роботи, можуть претендувати на 6,5 тис. грн від уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: