У Мінсоцполітики розповіли про виплату пенсій у період війни

Читать на русском
У Міністерстві соціальної політики України розповіли, як виплачують пенсію у період війни з Росією.
Слово і діло

Кошти на виплату пенсій до 14 березня включно вже спрямовані до уповноважених банків та Укрпошти з випередженням графіка.

Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.

«Пенсійний фонд України вже спрямував до уповноважених банків та Укрпошти всю суму, необхідну для виплати пенсій з датою виплати до 14 березня включно», - розповіла вона.

На виплату цих пенсій спрямовано 24,4 млрд грн. З них через:

  • уповноважені банки –18,3 млрд грн, АТ- Укрпошта – 6,1 млрд. грн.

«Уповноважені банки вже зарахували кошти на рахунки більше 3 мільйонів одержувачів, що складає 99% осіб, яким встановлено дату виплати по 14 березня включно. АТ Укрпошта розпочала виплату пенсій 3 березня», - повідомили у Мінсоцполітики.

Також там уточнили, що забезпечили можливість для людей, які отримували пенсію за місцем проживання, при тимчасовій зміні місця проживання отримати пенсію там, де зручно - переказавши кошти без відкриття рахунка Укрпошта або Ощадбанк.

«Для цього необхідно звернутись до Пенсійного фонду України (особисто, телефоном або через електронний кабінет) або на гарячу лінію Укрпошти та повідомити про зміну місця проживання і бажання отримати пенсію грошовим переказом», - йдеться у повідомленні.

Пенсії перераховані із застосуванням збільшеного на 14% показника середньої заробітної плати, який враховується для обчислення пенсії.

Нагадаємо, уряд починає працювати над створенням чотирьох фондів, кошти з яких підуть на відновлення України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: