Кабмін виділив кошти на матдопомогу тим, хто втратив роботу через війну

Читать на русском
Для визначення застрахованих осіб, яким надається допомога, використовуються відомості, надані Пенсійним фондом України.

Кабмін ухвалив постанову про надання у 2022 році одноразової матеріальної допомоги у 6,5 тисячі гривень. Допомога виплачується через втрату зарплати внаслідок проведення бойових дій.

Про це йдеться у постанові від 04 березня 2022 р. № 199, розміщеній на Урядовому порталі.

Згідно з документом, на ці цілі із резервного фонду держбюджету виділяється 21,9 млрд. гривень. Кошти виплачуватимуть у рамках програми єПідтримка.

Допомога надається застрахованим особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту), гіг-контракту, іншого цивільно-правового договору, на інших підставах, передбачених законом, та фізичним особам - підприємцям, страхувальники яких одночасно відповідають наступним ознакам:

  • перебувають на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в окремих адміністративно-територіальних одиницях за переліком, який затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням ДСНС;
  • подали в установленому законодавством порядку податкову звітність за IV квартал 2021 року чи річну звітність за 2021 рік;
  • є бюджетними установами, фондами загальнообов'язкового державного страхування.

Для визначення застрахованих осіб, яким надається допомога, використовуються відомості, надані Пенсійним фондом України.

«Протягом одного робочого дня з дня визначення території, на якій проводяться бойові дії, ДПС передає Пенсійному фонду України відомості страхувальників, які перебувають на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, сформовані ДПС станом на 1 число місяця», - йдеться у документі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: