Парламент схвалив закон про «бюджет воєнного часу»

Читать на русском
Рада на засіданні ухвалила законопроект  7100 про внесення змін до розділу VI Заключні та перехідні положення Бюджетного кодексу України.
Фото Слово і діло

Верховна рада на засіданні в середу, 23 лютого, ухвалила законопроект №7100 про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України.

Документ підтримали 347 народних депутатів.

В Україні мають намір запровадити надзвичайний стан: у яких областях і що це означатиме для населенняПо всій Україні, крім двох областей, мають намір запровадити надзвичайний стан. Що це означає – у матеріалі.

«Закон гарантує, що в умовах загострення військової загрози держава максимально та оперативно використовує всі можливості для забезпечення здійснення видатків на національну безпеку та оборону», - розповіли у пресслужбі ВР.

Подробиці законопроекту уточнив нардеп від «Голосу», заступник голови фінансового комітету Ради Ярослав Желєзняк.

«За фактом на три місяці всі військові витрати можуть перерозподілятися Кабміном за погодженням з президентом без Ради. Така норма вже є у Бюджетному кодексі (Перехідні положення, пункт 22) у разі введення воєнного стану, але цим законом буде дозволено її застосувати і зараз», - написав він у Telegram.

Зазначимо, тексту законопроекту поки що на сайті парламенту немає.

Нагадаємо, Верховна рада у середу, 23 лютого, проведе позачергове засідання для того, щоб після рішення РНБО проголосувати за запровадження надзвичайного стану.

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні запровадять воєнний стан лише у разі широкомасштабної війни з Росією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: