Як допомогти українській армії грошима: рахунок НБУ для українців та іноземців

Читать на русском
Іноземні громадяни разом з українцями можуть долучатися до збору коштів на потреби української армії для захисту від російської агресії.

Національний банк України відкрив спецрахунок для збору коштів на потреби армії. Рішення продиктоване введенням воєнного стану в Україні, збройною агресією РФ та небезпекою для незалежності України, її територіальної цілісності.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Рахунок мультивалютний, він створений та відкритий переказу коштів як від міжнародних партнерів та донорів — в іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян — у національній валюті.

Реквізити офіційного спеціального рахунку: UA843000010000000047330992708

До цього додаткове фінансування, окрім бюджетного, збирали лише благодійні організації. Напередодні стало відомо, що упродовж однієї доби українці зібрали понад 20,5 млн гривень для благодійного фонду "Повернись живим".

Учора, 23 лютого, Верховна Рада виділила додаткові кошти з держбюджету на оборону – 23 млрд грн. Також уряду дозволили самостійно ухвалювати рішення про залучення додаткових коштів, без дозволу парламенту.

30 років Незалежності: як змінювалися видатки на оборонуЯк за роки незалежності України змінилися видатки на безпеку та оборону, дивіться на інфографіці Слово і діло.

За допомогою бізнесу в Україні також планують створити інвестиційний фонд для армії.

Як ми писали раніше, за 2021 рік до державного бюджету України надійшло 28,6 млрд грн військового збору. Загалом за 8 років до бюджету надійшло понад 131 млрд грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: