Як минув тринадцятий день війни: оперативна інформація Генштабу

Читать на русском
У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію в регіонах на фронтах та оперативну обстановку станом на початок чотирнадцятої доби оборони від російських окупантів.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію в регіонах на фронтах та оперативну обстановку станом на 9 березня.

На Північному і Північно-західному напрямках триває ведення бойових дій у Поліському та Волинському операційних районах, а також вздовж ділянки держкордону України та в районах Ніжина, Іваниці, Тростянця, йде оборона Чернігова.

Вторгнення в Україну: скільки солдатів і техніки втратила російська арміяРосійська армія втратила в Україні понад 11 тисяч людей, майже тисячу бойових броньованих машин, 290 танків та іншу техніку.

Сили оборони Києва відбивають наступ окупантів, завдаючи вогневого ураження його наступальним угрупованням.

На південному напрямку оперативні угруповання сил оборони здійснюють прикриття держкордону і морського узбережжя, охорону та оборону аеродромів і об'єктів критичної інфраструктури.

На інших напрямках угруповання військ ЗСУ проводять стабілізаційну операцію і виконують завдання територіальної оборони. Повітряні сили ЗСУ відбивають ракетно-бомбові удари та знищують авіацію окупантів, прикривають важливі об'єкти інфраструктури та угруповань військ.

У Бердянську ворог почав поширювати пропагандистські матеріали і фейки, намагаючись дискредитувати військово-політичного керівництво країни.

У тимчасово захоплених н.п. Чернігівської області окупанти продовжують приховувати озброєння і військову техніку серед житлових будинків і в приміщеннях сільськогосподарських об'єктів.

У Херсонській області виявлено, що військовослужбовці ЗС РФ, переодягнені в цивільний одяг, висувалися в напрямку Миколаєва.

Нагадаємо, війна Росії проти України триває 14 день.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: