Росія готує другу хвилю широкомасштабного наступу – Данілов

Читать на русском
Ворожі війська готують другу хвилю широкомасштабного наступу, якої необхідно бути максимально готовими і згуртованими.

Ворожі війська готують другу хвилю широкомасштабного наступу, якої необхідно бути максимально готовими і згуртованими.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов у Facebook.

«Триває одинадцятий день героїчного національного опору! Ми витримали першу, найважчу хвилю атаки російських орків. Міф про найсучаснішу і найпотужнішу у світі путінську армію зруйновано і спалено на дорогах Київщини та Харківщини, Чернігівщини та Миколаївщини. На жодному напрямку російські терористичні війська не досягли стратегічного успіху», - написав Данілов.

Він зазначив, що українська армія дає гідну відсіч, і «день нашої перемоги над російською химерою наближається з кожним днем».

«Але ворог ще небезпечний і готує другу хвилю широкомасштабного наступу, до якої ми повинні підійти максимально готовими і згуртованими», - попередив Данілов.

За його словами, стратегічно важливими залишаються міста Київ, Харків, Маріуполь, Миколаїв, Чернігів та Одеса.

«План ворога – взяти ключові міста в оточення, знекровити українські Збройні Сили, створити ситуацію гуманітарної катастрофи для цивільного населення», – розповів секретар РНБО.

Він наголосив, що основну увагу командування російських окупаційних військ переносить на Південь, намагаючись позбавити Україну виходу до Чорного та Азовського моря, «що, на їхню думку, створить умови економічного придушення українського опору».

«Ворог не залишає надій оволодіти Києвом та формує ресурси для оточення Дніпра. З боку України відбувається перегрупування, поповнення свіжим резервом та насичення української армії найновішим озброєнням. Вчорашній літак - вертоліт тому підтвердження», - наголосив Данілов.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Рєзніков заявив, що Україна перестала боятися штучно створеного образу «великої росії». Він закликав світ зробити те саме.

Також зазначимо, що в соцмережах активізувалися ворожі боти, що сіють паніку серед населення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: