Росіянам заборонили купувати готівкову валюту і знімати євро

Читать на русском
Ті росіяни, які надалі відкриватимуть нові валютні рахунки та вклади, зможуть зняти з них кошти лише в рублях.
фото: Мінфін

Центробанк країни-агресора заборонив продаж валюти в касах банку для населення, а з депозитів можна зняти лише долари і тільки обсягом до 10 тисяч.

Про це повідомляє Центробанк Росії.

Зазначається, що такий порядок діятиме у країні півроку - з середи, 9 березня, і до 9 вересня 2022 року.

Згідно з повідомленням, з валютних рахунків клієнти банків зможуть зняти до 10 тис доларів у готівковій валюті, а решта коштів – у рублях за ринковим курсом станом на день видачі. Перевищують таку суму лише 10% вкладів, зазначають в ЦБ РФ.

Росії загрожує дефолт вже до середини квітня - BloombergШанси на те, що Росія виплатить свій зовнішній борг – швидко зменшуються в міру падіння цін на облігації, рецесії, що насувається в країні та накопичення різних обмежень на платежі.

При цьому, незалежно від валюти рахунку, кошти конвертуватимуться у долар – тобто з депозиту у євро кошти клієнти не змінуть.

Водночас, ті росіяни, які відзавтра відкриватимуть нові валютні рахунки та вклади, зможуть зняти з них кошти лише в рублях.

Банки до вересня не продаватимуть готівкову валюту громадянам. Звичайно, продавати валюту населення зможе у будь-який час.

Раніше ми повідомляли, що санкції, введені проти Росії через вторгнення в Україну, значно збільшили ймовірність дефолту країни щодо доларових та інших державних боргових зобов'язань на міжнародному ринку.

Нагадаємо, що агентство Moody’s знизило рейтинг Росії до преддефолтного стану.

Напередодні стало відомо, що Visa та Mastercard повністю виходять з Росії.

Також експерт розповів, як відключення Росії від SWIFT вдарить по їхній економіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: