В Україні заборонили платіжні картки банків РФ та Білорусі

Читать на русском
Відтепер заборонено зарахування коштів на рахунки клієнтів - фізичних осіб з переказів, ініційованих з використанням платіжних карток банків РФ та Білорусі.

Платіжні картки, емітовані банками Російської Федерації та Білорусі, наразі не працюють в Україні.

Про це повідомила пресслужба Національного банку.

Заборона набула чинності з 01 березня 2022 року.

Відтепер заборонено зарахування коштів на рахунки клієнтів - фізичних осіб з переказів, ініційованих з використанням платіжних карток банків РФ та Білорусі.

Також забороняється приймати в Україні платіжні картки, емітовані банками цих країн – зокрема, здійснювати перекази, розрахунки та видачу готівки.

«Фінансова підтримка збройної агресії проти України має бути зупинена. України. Картки банків держав-агресорів не працюватимуть в Україні, також ворог більше не зможе надсилати на них кошти для терористів та їхніх прихильників. Заборона прийому карток банків Росії та Білорусі є нашим черговим кроком у фінансовій обороні України», – сказав заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

Нагадаємо, у НБУ повідомляли про те, що обмеження на безготівкові розрахунки не запроваджувалися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: