Компанія-оператор «Північного потоку-2» оголосила про банкрутство

Читать на русском
Швейцарська компанія-оператор газопроводу Північний потік-2 стала банкрутом після запровадження американських санкцій.

Швейцарська компанія-оператор (Nord Stream 2 AG) російського газопроводу «Північний потік-2» оголосила про своє банкрутство.

Цей факт в інтерв'ю SRF підтвердила радник уряду швейцарського кантона Цуг Сільвія Тальманн.

Вона заявила, що компанія неплатоспроможна, а її 106 співробітників звільнено.

Санкції проти ПП-2: Медведєв пригрозив Європі газом по 2 тисячі євроЧлен ради Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв пригрозив Європі ціною 2 тисячі євро за тисячу кубів після того, як Німеччина ввела санкції проти «Північного потоку-2».

Компанія Nord Stream 2 AG, зареєстрована в Швейцарії і що належить російському державному газовому гіганту «Газпром», минулого року завершила проєкт вартістю 11 млрд доларів, який був розроблений для подвоєння потужностей з перекачування газу з Росії до Німеччини.

Джерела видання Reuters повідомили, що компанія працює з фінансовим консультантом над погашенням деяких своїх фінансових зобов'язань і може офіційно розпочати провадження у справі про неплатоспроможність у швейцарському суді вже цього тижня.

Нагадаємо, 22 лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що сертифікацію газопроводу «Північний потік-2» буде зупинено.

Наступного дня США запровадили санкції проти компанії Nord Stream 2 AG та її керівників у відповідь на визнання Росією незалежності «ЛДНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: