Із системою моніторингу на Чорнобильській АЕС втрачено зв'язок

Читать на русском
МАГАТЕ втратило зв'язок із системою моніторингу на Чорнобильській АЕС. Крім того, на АЕС без відпочинку працює та сама зміна співробітників.
pravda.com.ua

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) втратило зв'язок із системою моніторингу на Чорнобильській АЕС, яка була захоплена російськими військами.

«Генеральний директор вказав на припинення дистанційної передачі даних із систем контролю за дотриманням гарантій, встановлених на Чорнобильській АЕС. Агентство веде перевірку стану систем контролю за дотриманням гарантій в інших місцях перебування в Україні та найближчим часом надасть додаткову інформацію», – йдеться у повідомленні Агентства.

Танки, що обстрілюють АЕС – це вкотре пробите дно – головний інженер Чорнобильської АЕСГоловний інженер Чорнобильської АЕС Микола Штейнберг заявив, що обстріл Запорізької АЕС це варварське ставлення до людства загалом та кожного людського життя окремо.

Занепокоєння МАГАТЕ викликає також те, що на АЕС працює та сама зміна, яка заступила за день до входження російських військових на об'єкт – це приблизно 210 осіб технічного складу та працівників служби охорони.

У персоналу обмежений доступ до їжі, води та медикаментів. Персонал, який працює на ядерних об'єктах, повинен мати можливість відпочивати та працювати позмінно, що вкрай важливо для безпеки, наголошують у МАГАТЕ.

Нагадаємо, Збройні сили України 24 лютого під час бою з російською армією втратили контроль над ЧАЕС.

У ніч проти 4 березня російські військові обстріляли Запорізьку АЕС, внаслідок чого там виникла пожежа.

Наразі АЕС захоплено, персонал працює під тиском окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: