Окупанти вже десяту добу утримують працівників ЧАЕС на зміні

Читать на русском
На ЧАЕС люди, яких захопили російські окупанти, перебувають на робочому місці вже майже 200 годин – 10 добу.

На ЧАЕС люди, яких захопили російські окупанти, перебувають на робочому місці вже майже 200 годин – 10 добу. При цьому чергова зміна має працювати 12 годин.

Про це розповів мер Славутича Юрій Фомічов в ефірі телемарафону.

Танки, що обстрілюють АЕС – це вкотре пробите дно – головний інженер Чорнобильської АЕСГоловний інженер Чорнобильської АЕС Микола Штейнберг заявив, що обстріл Запорізької АЕС це варварське ставлення до людства загалом та кожного людського життя окремо.

«Зміна, яка була (на момент захоплення – ред.), залишається і сьогодні там. Ми не можемо замінити людей і вони вже 10 добу працюють. Вони розділилися на дві групи. Але втомилися морально, фізично, емоційно – і це небезпека ядерного об'єкта, бо персонал має працювати стабільно. Люди харчуються обмежено, мають обмежену кількість ліків і їм дуже важко. Їхні рідні та близькі тут, у Славутичі, так само переживають і не знають, що з цим робити», — повідомив Фомічов.

Такі дії російських окупантів, котрі перешкоджають нормальній роботі станції, мер Славутича назвав тероризмом. Він додав, що таких прецедентів у світі не було захоплення ядерних об'єктів, атомних електростанцій.

Вся техніка окупантів, яка проїжджає Чорнобильську зону, вивозить на колесах радіоактивний пил на всю територію України у напрямку Києва.

«Вібрація, яка відбувається під час руху техніки, а не приведи Господь, якщо там розпочнуться військові дії, то це ще може вплинути і на 4 енергоблоки, в яких є нестабільні конструкції. Я маю на увазі той, який постраждав під час аварії 1986 року», — сказав він.

За його словами, обвал нестабільних конструкцій може призвести до викиду радіоактивного пилу великої кількості.

Нагадаємо, після запеклих боїв ЗСУ втратили контроль над ЧАЕС.

Напередодні бойовики не давали гасити пожежу на Запорізькій АЕС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: