Атака РФ на Запорізьку АЕС: загинули троє українських військових

Читать на русском
Російські окупаційні війська під час обстрілу атомної електростанції під Запоріжжям вбили трьох українських військових.

Російські окупаційні війська під час атаки та обстрілів по Запорізької атомної електростанції вбили трьох українських військових, ще двоє поранені, один з них – у тяжкому стані.

Про це повідомляє прес-служба державної компанії «Енергоатом».

«Втрати українських військових після нічного штурму Запорізької АЕС: загиблих - 3, поранених - 2, у тому числі 1 у тяжкому стані. Героїчні захисники станції знешкодили один танк ворога з усім екіпажем. Персонал станції не постраждав», – йдеться у повідомленні.

Раніше Міжнародне агентство з атомної енергії засудило дії Росії із захоплення Чорнобильської АЕС та атаки на Запорізьку АЕС. На засіданні агентства ухвалено резолюцію про рішуче засудження дій Російської Федерації в Україні. Зокрема, йдеться про насильницьке захоплення контролю над ядерними об'єктами в Україні. МАГАТЕ закликало Росію негайно припинити всі дії проти і на території ядерних об'єктах України для їхньої безпечної експлуатації.

Нагадаємо, цієї ночі внаслідок обстрілу російськими військами на території ЗАЕС виникла пожежа. Зайнялося три поверхи з п'яти одного з будівель навчально-тренувального комплексу.

Окупанти не давали змоги пожежникам підібратися до об'єкта, обстрілюючи їх.

Пізніше рятувальники змогли загасити пожежу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: