Захоплення ЗАЕС: у Раді заявили, що персонал працює під тиском окупантів

Читать на русском
Персонал перебуває під тиском окупантів і майже не має можливості міжзмінного відпочинку, що суттєво збільшує імовірність виникнення помилки під час роботи.

Станом на вечір 5 березня персонал Запорізької атомної електростанції перебуває під тиском окупантів, однак продовжує контроль стану енергоблоків та забезпечує їхню експлуатацію.

Про це повідомляється у Телеграм-каналі Верховної Ради України.

«Оперативний персонал ЗАЕС контролює стан енергоблоків та забезпечує їх експлуатацію», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що персонал перебуває під тиском окупантів і майже не має можливості міжзмінного відпочинку, що суттєво збільшує імовірність виникнення помилки під час роботи та може призвести до важких радіаційних наслідків.

Танки, що обстрілюють АЕС – це вкотре пробите дно – головний інженер Чорнобильської АЕСГоловний інженер Чорнобильської АЕС Микола Штейнберг заявив, що обстріл Запорізької АЕС це варварське ставлення до людства загалом та кожного людського життя окремо.

Наразі у мережі знаходяться 2 енергоблоки, інші - у стані ремонту та вимушеного холодного зупинення.

Згідно з інформацією керівництва Запорізької АЕС, персонал обходить територію проммайданчика та виробничих приміщень, з метою виявлення небезпечних предметів та пошкоджень конструкцій, систем та елементів АЕС.

При цьому, змін радіаційного стану в Запорізькій області не зафіксовано, радіаційний гамма фон знаходиться у межах нормальних показників.

Водночас, о 13:30 у Енергодарі відновили постачання опалення та гарячої води.

Раніше ми повідомляли, що окупанти вже десяту добу утримують працівників ЧАЕС на зміні.

Нагадаємо, пізно вночі 4 березня російські окупанти обстріляли перший енергоблок Запорізької АЕС. В результаті на станції спалахнула пожежа, станом на 07:00 ранку вогонь загасили.

Пізніше стало відомо, що змін радіаційної обстановки навколо Запорізької АЕС не зафіксовано. Радіаційний фон у нормі.

Російські окупаційні війська під час обстрілу атомної електростанції під Запоріжжям вбили трьох українських військових. Згодом кадировські найманці обстріляли Запорізьку АЕС, вони вбили кілька працівників станції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: