На Запорізькій АЕС планують провокації: завезли 14 журналістів-пропагандистів

Читать на русском
На території Запорізької АЕС заплановані зйомки захоплених працівників станції під дулами автоматів з розповідями про вдячність окупантам.
фото з відкритих джерел

На Запорізьку АЕС російські окупанти доставили 14 журналістів-пропагандистів. Найближчим часом очікується, що з'являться типові для РФ пропагадистські матеріали про «безпеку» найбільшого в Європі ядерного об'єкта, щоб виправдати дії окупантів близькі до ядерного тероризму.

Про це повідомляє Енергоатом.

Зазначається, що на території Запорізької АЕС заплановані зйомки захоплених працівників станції під дулами автоматів з розповідями про вдячність «визволителям».

Ситуація на Запорізькій АЕС: оперативні дані на 7 березняНа Запорізькій АЕС, адміністрація якої під контролем російських військових, змін радіаційного стану не зафіксовано.

А також заспокійливі матеріали про нібито контроль з боку Росатому, готовність прийняти делегацію МАГАТЕ, «благодійний» дозвіл на продовження виробництва електроенергії для потреб України та інші фейки.

«Не вірте! Нагадаємо, що станом на 18: 00 на території ЗАЕС знаходиться близько 50 одиниць важкої техніки, боєприпаси, вибухівка і не менше 400 терористів. Персонал станції працює на енергоблоках, забезпечуючи експлуатацію ядерних установок. Всі технічні рішення керівництво станції змусили погоджувати з представником окупантів», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, наразі радіаційний фон на Запорізькій АЕС і у навколишніх територій в нормі, але в будь-який момент ситуація може змінитися у результаті порушення окупантами вимог ядерної та радіаційної безпеки.

Нагадаємо, МАГАТЕ терміново проведе перевірку АЕС в Україні після того, як майданчик Запорізької АЕС захопили окупанти.

Напередодні у Раді заявили, що персонал ЗАЕС працює під тиском окупантів.

Також нагадаємо, пізно вночі 4 березня російські окупанти обстріляли перший енергоблок Запорізької АЕС. В результаті на станції спалахнула пожежа, станом на 07:00 ранку вогонь загасили.

Російські окупаційні війська під час обстрілу атомної електростанції під Запоріжжям вбили трьох українських військових. Згодом кадировські найманці обстріляли Запорізьку АЕС, вони вбили кілька працівників станції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: