Ситуація на Запорізькій АЕС: оперативні дані на 7 березня

Читать на русском
На Запорізькій АЕС, адміністрація якої під контролем російських військових, змін радіаційного стану не зафіксовано.
фото з відкритих джерел

На Запорізькій АЕС, адміністрація якої перебуває під контролем російських військових, змін радіаційного стану на майданчику АЕС не зафіксовано.

Про це повідомили у понеділок, 7 березня, у Держатомрегулюванні.

Окупанти вже десяту добу утримують працівників ЧАЕС на змініНа ЧАЕС люди, яких захопили російські окупанти, перебувають на робочому місці вже майже 200 годин – 10 добу.

«Станом на 10:00 07 березня в мережі знаходяться 2 енергоблоки Запорізької АЕС. Один блок у ремонті, інші – зупинені. 06.03.2022 в 16:06 відключено високовольтну лінію 750 кВ через її пошкодження в районі населеного пункту Василівка Запорізька область під час запеклих боїв», - сказано в повідомленні.

«За інформацією адміністрації ЗАЕС, яка знаходиться під контролем російських військових формувань, оперативний персонал контролює стан енергоблоків та забезпечує їх безпечну експлуатацію відповідно до вимог експлуатаційної документації», - додали у Держатомрегулюванні.

За даними Держатомрегулювання, «автоматизована система радіаційного контролю АЕС та автоматизована система контролю радіаційної обстановки у санітарно-захисній зоні та зоні спостереження працюють у штатному режимі, змін радіаційної обстановки на майданчику АЕС, у ДТ та СЗЗ не зафіксовано».

«Присутність на території Запорізької АЕС та у місті Енергодар озброєних ворожих військових та важкої техніки поблизу АЕС створює психологічний тиск як на персонал АЕС, так і на населення», - додали у відомстві.

Нагадаємо, МАГАТЕ терміново проведе перевірку АЕС в Україні після того, як майданчик Запорізької АЕС захопили окупанти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: