В Україні створили координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань

Читать на русском
Штаб з гуманітарних та соціальних питань допомагатиме українцям у подоланні складних життєвих обставин через агресію РФ.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань. Він допомагатиме українцям у подоланні складних життєвих обставин через російську агресію.

Про це повідомляє пресслужба президента.

Гендиректор ВООЗ закликав організувати гуманітарний коридор до КиєваГенеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейсус висловився за термінову організацію гуманітарного коридору до столиці України.

«Через воєнне вторгнення Росії в деяких українських містах та селах склалася вкрай важка гуманітарна ситуація. Багато хто втратив свої будинки або залишився без доступу до води, їжі, ліків, предметів першої необхідності», – штаб створений, щоб надавати допомогу таким громадянам.

Він працюватиме за трьома напрямками:

  • гуманітарна допомога від урядів іноземних держав та міжнародних організацій;

  • допомога від великого бізнесу військовим адміністраціям та громадам;

  • допомога від органів влади військовим адміністраціям та громадам.

Головою Координаційного штабу призначено Андрія Єрмака. До складу штабу також увійшли: заступник керівника ОПУ з питань соціальної політики та охорони здоров'я, віцепрем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції, по одному представнику від Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони, Міністерства охорони здоров'я та Міністерства соціальної політики.

Нацбанку рекомендували відкрити спеціальний рахунок для збирання коштів для надання гуманітарної допомоги постраждалим від російської агресії.

Нагадаємо, Велика Британія виділить Україні ще 40 млн фунтів (близько 53 млн доларів) додаткової гуманітарної допомоги.

Гуманітарну допомогу виділять також Франція та Латвія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: