Європейська рада заявила про готовність надати Україні фінансову та гуманітарну допомогу

Читать на русском
Члени Європейської ради рішуче засудили військову агресію Росії проти України та заявили про готовність надати економічну та гуманітарну допомогу.
Укрінформ

Члени Європейської ради рішуче засудили військову агресію Росії проти України та заявили про готовність надати економічну та гуманітарну допомогу.

Текст відповідного документа оприлюднено на сайті Євроради.

«Ми засуджуємо у найбільш рішучих термінах безпрецедентну військову агресію Росії проти України. Цими неспровокованими та невиправданими діями Росія масовано порушує міжнародне законодавство, підриває європейську та глобальну безпеку й стабільність. Ми також засуджуємо залучення Білорусі в агресію проти України та закликаємо її дотримуватися власних міжнародних зобов’язань», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що лідери країн Євросоюзу зустрінуться сьогодні ввечері, щоб обговорити російську агресію та погодити принципи подальших обмежувальних заходів, які матимуть для Росії важкі наслідки.

Також у заяві йдеться, що ЄС та його країни-члени готові терміново надати гуманітарну надзвичайну допомогу.

«Ми закликаємо Росію та підтримувані Росією збройні формування поважати міжнародне гуманітарне право. ЄС твердо стоїть поряд з Україною та її народом, який постав перед цією війною. ЄС надасть подальшу політичну, фінансову та гуманітарну підтримку. Ми координуємо нашу відповідь з нашими сусідами та міжнародними партнерами, включаючи НАТО та G7, лідери яких зустрінуться невдовзі», – додають у заяві.

Нагадаємо, вранці 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок воєнної операції на Донбасі.

У цей же час по українських військових об'єктах почали завдавати потужних ударів.

Російська армія з початку нападу на Україну завдала понад 30 ударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури України станом на 13 годину дня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: