У Грузії вимагають відставки прем’єра через позицію щодо України

Читать на русском
Акції на підтримку України йдуть у Тбілісі та інших містах Грузії від 24 лютого, проте досі вони ніколи не були політичними.
Фото: dw.com

У Тбілісі проходить великий опозиційний мітинг, головна вимога якого – відставка прем’єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі.

Про це повідомляє «Ехо Кавказу».

«По-перше, має піти Іраклій Гарібашвілі… По-друге, ми маємо перейти до конкретних та дієвих кроків, щоб допомогти Україні. Третя наша вимога, щоб одразу після їхнього відходу Грузія подала заявку на членство в Євросоюзі», - заявила на мітингу лідер партії «Дроа» Елене Хоштарія.

Вона наголосила, що ці вимоги були узгоджені «всіми громадськими групами та всіма партіями», і вони разом добиватимуться їх виконання.

Квіти біля посольства, вибачення та мітинги: як Україну підтримують у різних країнах світуСлово і діло розповідає, що відбувається у різних містах світу на тлі вторгнення Російської Федерації в Україну.

Зазначається, що після звернення Хоштарія учасники мітингу почали скандувати «Йди» на адресу прем'єра Гарібашвілі.

Як повідомляє видання, акції на підтримку України йдуть у Тбілісі та інших містах Грузії від 24 лютого, проте досі вони ніколи не були політичними.

Зазначимо, що прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі раніше заявив, що Грузія не планує приєднуватися до санкцій Заходу проти РФ за її вторгнення в Україну, бо це «завдасть ще більшої шкоди нашій країні і нашому народу».

Нагадаємо, що грузинський балкер відмовився заправляти російське судно паливом та запропонував екіпажу скористатись веслами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: