Парламент Грузії затвердив резолюцію на підтримку України, але без згадки про РФ

Читать на русском
Парламент Грузії ухвалив резолюцію на підтримку України. При цьому в документі не зазначено ролі російської агресії.
newsgeorgia.ge

Парламент Грузії ухвалив резолюцію на підтримку України, проект якої запропонувала керівна партія «Грузинська мрія». При цьому в документі не зазначено ролі російської агресії.

Про це повідомило видання Новини-Грузія.

Дієва безпека: навіщо Україна, Польща та Велика Британія створюють військовий союзЦими днями анонсований новий політичний та безпековий союз між Великою Британією, Польщею та Україною. Про стратегічні цілі та можливості нового альянсу ‒ дізнавався політолог Олександр Радчук.

74 із 107 депутатів проголосували «за». При цьому переважна більшість присутніх у залі представників опозиції не проголосувала.

«Опозиція під час обговорення розкритикувала проект, назвавши його текст недостатньо чітким через те, що в ньому не вказувалася роль Російської Федерації. Незважаючи на заклики опозиції внести до тексту резолюції слова «Російська Федерація», керівна партія від цього відмовилася», – йдеться в повідомленні.

У тексті резолюції йдеться, що Грузія засуджує будь-які наміри, які можуть бути спрямовані проти територіальної цілісності суверенної держави.

«Грузія висловлює глибоке занепокоєння можливою військовою ескалацією в Україні та засуджує будь-які наміри, які можуть бути спрямовані проти суверенітету та територіальної цілісності суверенної держави, що створює нову загрозу не лише Україні, а й регіональному миру та безпеці», – сказано у тексті резолюції.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Україна, Польща та Британія створять новий троїстий союз.

Перед цим Рада звернулася до міжнародної спільноти через загрозу вторгнення РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: