Більшість американців підтримують посилення санкцій проти РФ

Читать на русском
Більшість американців виступає за посилення економічних санкцій проти Росії та загалом підтримують подальші дії щодо припинення російського вторгнення в Україну.
Reuters

Більшість американців виступає за посилення економічних санкцій проти Росії та загалом підтримують подальші дії щодо припинення російського вторгнення в Україну.

Але трохи більше половини поки що виступають проти прямих військових дій США, йдеться в результатах опитування CNN.

83% американців заявили, що виступають за посилення економічних санкцій проти Росії у відповідь на вторгнення, і лише 17% виступили проти.

Нові санкції та економічні обмеження, спрямовані проти Росії, були оголошені США та іншими країнами під час проведення опитування у п'ятницю та суботу.

Майже дві третини (62%) також хотіли, щоби США зробили більше, щоб зупинити російські військові дії в Україні, а 38% заявили, що країна вже зробила достатньо. Але громадськість виступає проти прямих військових дій США: лише 42% висловилися за такий крок, якщо санкції не спрацюють проти 58%.

Проте серед тих, хто сказав, що США мають зробити більше, щоб зупинити воєнне вторгнення Росії, 58% висловилися за використання воєнних дій у разі провалу санкцій.

Проте впало ознак того, що громадськість гуртується навколо реакції президента Джо Байдена на кризу, попри широку підтримку санкцій, які запровадила його адміністрація. Тільки 42% заявили, що довіряють Байдену хоча б помірковано у прийнятті правильних рішень щодо ситуації в Україні, що приблизно відповідає його загальному рейтингу схвалення у нещодавньому опитуванні.

Раніше ми писали про те, що Великобританія запроваджує санкції проти Центробанку РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: