Сайт Нацбанку атакували останні кілька днів – НБУ

Читать на русском
Інформаційні системи Національного банку України намагалися атакувати хакери із різних країн світу.
фото НБУ

Інформаційні системи Національного банку України зараз працюють у штатному режимі. Проте їх намагалися атакувати хакери із різних країн світу протягом кількох останніх днів.

Про це повідомила пресслужба НБУ 14 січня у відповідь на масштабну нічну кібератаку на сайти українських держустанов.

Про хакерські атаки в Україні першими повідомили у «сусідній країні» – Держспецзв'язкуХакерська атака в Україні. Першими про кібератаку в ніч проти 14 січня написали сайти країни-сусіда.

«Протягом кількох останніх днів на інформаційні мережі Національного банку здійснювалися спроби зовнішніх атак хакерів невідомими особами з різних країн світу. Зокрема, у ніч із 13 на 14 січня 2022 року під час глобальної атаки на урядові вебресурси зафіксовано спроби атакувати і офіційний сайт Національного банку, які вдалося нейтралізувати», - йдеться у повідомленні.

У відомстві запевнили, що зараз усі інформаційні системи Національного банку працювали та продовжують працювати у штатному режимі. Зокрема – система електронних платежів, офіційний сайт та внутрішня комп'ютерна мережа НБУ.

У НБУ додали, що захист банківської інфраструктури від шахрайства організований із застосуванням новітніх технологій.

Нагадаємо, у ніч 14 січня хакери атакували низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дію». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

У Держспецзв'язку та СБУ сьогодні вранці запевнили, що особисті дані українців не були викрадені, у тому числі - з додатку «Дія».

У ЄС пообіцяли Україні допомогу через кібератаки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: