Зеленський розповів подробиці розмови із Лукашенком

Читать на русском
Розмова з Олександром Лукашенком була предметною. Він запевнив Зеленського у тому, що з Білорусі до України війська не підуть.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський сьогодні вперше за два роки поговорив з Олександром Лукашенком – телефонна розмова була дуже предметною.

«Я докладно пояснив йому неможливість нашого зіткнення. Я не хочу, щоб ракети, літаки та гелікоптери летіли в Україну з Білорусі. Я не хочу, щоб війська йшли в Україну з Білорусі. І він мене запевнив у цьому», – розповів Зеленський під час чергового звернення.

За його словами, Лукашенко звернувся до нього із пропозицією, що українська та російська делегації зустрілися на річці Прип'ять – без жодних умов.

«Скажу прямо, як завжди: я не дуже вірю у результат цієї зустрічі, але нехай спробують. Щоб потім у жодного громадянина України не було жодного сумніву, що я як президент не намагався зупинити війну, коли був нехай і маленький, але все ж таки шанс», – заявив глава держави.

Раніше в Центрі оборонних стратегій припустили, що Олександр Лукашенко може ухвалити рішення щодо участі своїх військових у війні проти України на боці Російської Федерації.

Нагадаємо, 24 лютого російські війська атакували Україну, зокрема за підтримки Білорусі.

Сьогодні з боку Білорусі було здійснено ракетний обстріл: під удар потрапила військова частина поблизу міста Володимир у Волинській області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: