НАТО розгорне додаткові сили у Східній Європі

Читать на русском
Після нападу Росії на Україну НАТО розгорне додаткові оборонні сили у східній частині Альянсу.

НАТО розгортає додаткові оборонні сухопутні та повітряні сили у східній частині Альянсу.

Про це йдеться у заяві організації.

Напад Росії на Україну: як саме і чому реагують західні партнериЄвропейський Союз, Німеччина та Франція досі не стали на підтримку України і дотримуються нейтралітету. Союзниками по коаліції ми можемо назвати Велику Британію, США та Польщу.

«Дії Росії становлять серйозну загрозу євроатлантичній безпеці та матимуть геостратегічні наслідки. НАТО продовжить вживати всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки та оборони всіх союзників. Ми розгортаємо додаткові оборонні сухопутні та повітряні сили у східній частині Альянсу, а також додаткові морські засоби. Ми підвищили готовність наших сил реагувати на всі непередбачувані обставини», – йдеться у повідомленні.

Країни-члени НАТО сьогодні провели консультації по статті 4 Вашингтонського договору і вирішили зробити додаткові кроки для подальшого посилення стримування та оборони по всьому Альянсу.

Члени Альянсу також засудили напад Росії на Україну та засудили дії Білорусі. У НАТО наголосили, що напад є грубим порушенням міжнародного права, зокрема Статуту ООН. «Ми підтримуємо народ України та її законного, демократично обраного президента, парламент та уряд», – зазначили в організації.

Нагадаємо, в Україні запроваджено воєнний стан.

Експерт розповів «Слово і діло», скільки може зайняти наступ Росії та чого чекати далі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: