Військовий експерт розповів, скільки може тривати наступ Росії і що буде далі

Читать на русском
Військовий експерт розповів, скільки може тривати наступ Російської Федерації на Україну і що буде далі.
Слово і діло

Наступ Росії на Україну, скоріше за все, буде короткостроковим, адже в неї немає другого ешелону та військ, які можна буде ввести на нашу територію.

Про це військовий експерт Олег Жданов розповів у коментарі «Слово і діло».

«Те, що Росія наступає з усіх сторін і одночасно, наштовхує на думку, що це може бути короткостроковий наступ, щоб Україна злякалася і пішла на капітуляцію перед Росією», – розповів експерт.

За його словами, у Росії також немає резерву, навіть ті війська, які входять – це незначні сили. Жданов зазначив, що дивізія може пройти до 50 кілометрів. Ба більше, їй потрібно три доби, аби пройти цю дистанцію.

«Яка мета капітуляції? Україна – це перший крок. Путін хоче вийти на кордони СРСР. В його плани також входять країни Балтії, відсікання їх від європейського континенту та окупація», – вважає військовий експерт.

Він пояснив, що ультиматум Путіна – нейтральний статус України та повна демілітаризація.

Ми будемо видавати зброю для захисту нашої землі – ЗеленськийЗеленський на брифінгу заявив, що ЗСУ ведуть тяжкі бої, противник зазнає втрат. Населенню видаватимуть зброю.

«Якщо ми це виконаємо, ми завтра опинимось у складі союзної держави, яку він зараз намагається побудувати. Потім буде Молдова, Грузія і Прибалтика. Йому хоча б одну перемогу отримати і все – в нього «виростуть крила» і він почне диктувати умови не лише Україні, а й всьому західному світу», – наголосив Жданов.

Він також підкреслив, що наразі завдання України – не дати Путіну такого шансу.

«Я думаю, що через два дні ми почуємо перші спроби з боку Росії про перемовини. Він висуне нам новий ультиматум, щоб ми сіли за стіл перемовин. Чому? Бо російські війська дуже швидко видихнуться. Вони несуть більшу втрати, бо вони наступають. Україна в обороні зазнає менше втрат», – заявив експерт.

Як аргумент Жданов додав, що не бачить, аби Росія оголошувала мобілізацію, немає натовпу резервістів, які будуть зараз поповнювати втрати цих військ. До того ж, де техніка для поповнення втрат тих військ, які увійшли на нашу територію?

«Натомість в Україні є наказ про завдання максимальних втрат російським військам. Ми робимо на це опір – щоб нанести максимальні втрати і в живій силі, і в техніці. Тому що немає другого ешелону», – підсумував військовий експерт.

На думку Жданова, будуть ще спроби Росії прорвати оборону, але дуже добре, що ми вистояли зараз.

«Перший удар зазвичай найбільш потужний. Всі подальші удари зазвичай не такі потужні, тому що війська, які беруть участі в атаці, розуміють, що є вже невдача, вони не можуть прорватися і з кожним разом зусилля закінчуються», – наголосив він.

Також військовий експерт розповів, як на наступ Росії і чому реагують західні партнери.

Нагадаємо, внаслідок сьогоднішніх атак Росії загинуло понад 40 українських військовослужбовців, ще кілька десятків поранено. Втрати уточнюються.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: