Надзвичайний стан: стала відома умова для введення комендантської години в Україні

Читать на русском
На території, на якій оголошено надзвичайний стан, за необхідності може вводитися комендантська година.
фото: PMG.ua

Минулої доби, 23 лютого, Верховна Рада підтримала введення режиму надзвичайного стану в Україні. Він передбачає й таке обмеження як комендантська година, але лише за відповідної умови.

Про це йдеться у тексті Указу президента України на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що згідно з текстом указу президента, на території, на якій оголошено надзвичайний стан, за необхідності може вводитися комендантська година.

Впровадження комендантської години прийматимуться штабами на місцях у разі потреби.

В Україні мають намір запровадити надзвичайний стан: у яких областях і що це означатиме для населенняПо всій Україні, крім двох областей, мають намір запровадити надзвичайний стан. Що це означає – у матеріалі.

Під комендантською годиною слід розуміти заборону перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень особи. Така заборона повинна вводитися на певні години.

При цьому, режим надзвичайного стану запроваджується як мінімум на 30 днів. Він передбачає: посилення охорони громадського порядку, обмеження руху транспорту та його огляд, перевірки документів у громадян.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, режим надзвичайного стану змінюватиметься залежно від тих чи інших територій. Більш суворий режим НС буде на кордонах з Росією та Білоруссю.

Нагадаємо, що Верховна Рада запровадила в Україні режим надзвичайного стану у всіх регіонах, крім Луганської та Донецької областей.

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні запровадять воєнний стан лише у разі широкомасштабної війни з Росією.

З 23 лютого в Україні розпочався призов резервістів. Також у МВС повідомили, що на кордоні з РФ та Білоруссю запроваджують нові режимні обмеження.

А у ДСНС оприлюднили поради українцям на випадок екстреної ситуації.

Також, Рада виділила додаткові кошти з держбюджету на оборону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: