ДСНС оприлюднила поради українцям на випадок екстреної ситуації

Читать на русском
Держслужба з НС опублікувала поради щодо цивільного захисту на випадок екстреної ситуації в країні.
фото facebook.com/pg/DPSUkraine

Державна служба України з надзвичайних ситуацій опублікувала поради щодо цивільного захисту на випадок екстреної ситуації в країні.

Про це повідомляється на сайті ДСНС.

Як вплине на життя українців можливе введення воєнного стануЧи буде введений воєнний стан найближчим часом та як зміниться життя країни за таких обставин - аналізував політолог Олександр Радчук.

Українцям рекомендують:

  • по можливості дізнатися, де розташоване найближче укриття та перевірити стан підвального приміщення;
  • перевірити наявність аварійного виходу;
  • зробити запас питної та технічної води, продуктів тривалого зберігання;
  • перевірити в аптечці засоби надання медичної допомоги та подумати, які ліки можуть знадобитися протягом тривалого часу.

Також у ДСНС радять: підготувати засоби пожежогасіння; подумати про альтернативні засоби освітлення приміщення у разі відключення енергопостачання; підготувати засоби для приготування їжі у разі відсутності газу та електропостачання; зібрати найнеобхідніші речі та документи на випадок екстреної евакуації або переходу в укриття.

Крім того, рятувальники рекомендують подбати про справність авто та запас палива для своєчасної евакуації з небезпечного району, а також подумати про альтернативний обігрів житла на випадок відключення централізованого опалення.

Нагадаємо, на Донбасі продовжується ескалація. ЗСУ зазнають втрат, є поранені. На тлі загострення ситуації президент РФ Володимир Путін визнав незалежність самопроголошених ЛДНР.

У «Слузі народу» припускали, що у окремих областях можуть запровадити військовий стан.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: