Байден провів зустріч з Кулебою: про що говорили

Читать на русском
Сполучені Штати в кооперації з союзниками готові швидко і рішуче відреагувати на будь-яку агресію Росії проти України
Байден та Кулебаwhitehouse.gov

Президент Сполучених Штатів Джозеф Байден зустрівся з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Сторони обговорили ситуацію у сфері безпеки, а також обстановку, яка склалася навколо України.

Про це повідомляє Білий дім.

Експерт оцінив санкційну реакцію Заходу на визнання Росією «Л/ДНР»Політолог пояснив, чиї санкції можуть бути найвагомішими після визнання Росією так званих Л/ДНР.

«Президент Байден поінформував Міністра закордонних справ Кулебу про реакцію Сполучених Штатів на рішення Росії визнати передбачувану «незалежність» «ДНР» і «ЛНР»... Сполучені Штати будуть продовжувати надавати Україні допомогу в галузі безпеки, і макроекономічну підтримку. Байден підтвердив готовність Сполучених Штатів у тісній співпраці з нашими союзниками та партнерами швидко і рішуче відреагувати на будь-яку подальшу російську агресію проти України» - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі. При цьому Росія визнала «Л/ДНР» в тих кордонах, які були позначені в їх «конституціях» - тобто в кордонах Донецької та Луганської областей України.

22 лютого Євросоюз схвалив перший пакет санкцій проти Росії за визнання «ЛДНР» - в нього потрапили 351 член Держдуми РФ. Президент США Джозеф Байден також виступив зі зверненням про введення нових санкцій проти Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: