ВАКС призначив засідання у справі нардепа Дубневича про заволодіння коштами УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд визначився з датою підготовчого засідання за обвинуваченням чинного парламентаря та інших осіб у заволодінні коштами УЗ.
Ярослав Дубневич

Вищий антикорупційний суд призначив на 4 березня підготовче засідання за обвинуваченням народного депутата Ярослава Дубневича та ще восьми осіб у заволодінні понад 93 млн грн коштів ПАТ «Укрзалізниця».

Відповідна інформація міститься на сайті Судової влади України.

«Призначено до судового розгляду на 4 березня 2022 року о 08:00», – вказується на сайті.

Раніше справу відправили на розгляд колегії суддів у складі: Катерини Широкої (головуюча), суддів Віри Михайленко та Оксани Олійник. Проте суддя Широка заявила про самовідвід, оскільки брала участь як слідча суддя у справі Дубневича, зокрема, обирала йому запобіжний захід. Тому її відвели і автоматизована система розподілу справ визначила іншу колегію: Євген Крук (головуючий), Олексій Кравчук і Інна Білоус.

Як відомо, у справі обвинувачують нардепа Дубневича (в організації заволодіння коштами); його колишнього помічника, першого заступника начальника філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ Едуарда Пушкаренка; голову правління ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергія Тараненка та його заступника Валерія Крячка; колишнього засновника ТОВ «Арго» Антона Шевченка; директора ТОВ «Корпорація КРТ» Олега Місьонга; начальника відділу верхньої будови колії філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ Андрія Степаненка та двох працівників цього відділу Тетяну Клепак та Оксану Захаревич.

31 жовтня 2019 року Верховна рада підтримала всі три подання генпрокурора стосовно Дубневича. Пізніше нардепу вручили підозру, а суд взяв його під варту із альтернативою 90 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки. Слідство в справі Дубневича завершили.

Нагадаємо, на думку слідства, нардеп Дубневич, імовірно, є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ під час постачання товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, як голова комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: