ВАКС зняв арешт з майна колишньої дружини нардепа Дубневича

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання про зняття арешту з майна колишньої дружини члена українського парламенту.
Наталія та Ярослав Дубневичі

Вищий антикорупційний суд зняв арешт з частини майна колишньої дружини народного депутата Ярослава Дубневича Наталії, оскільки вони розлучилися, а сама Наталія Дубневич не є учасницею кримінального провадження.

Таке рішення 21 грудня ухвалив слідчий суддя ВАКС Ярослав Шкодін, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ексдружина Дубневича подала позов до суду про поділ спільного майна з нардепом. 6 липня 2021 року Личаківський районний суд Львова частково позов задовольнив. Суд визнав право власності Наталії Дубневич на 1/2 усіх 54 земельних ділянок та 1/4 ще однієї земельної ділянки площею 800,0 квадратних метри у селі Зубра Пустомитівського району Львівської області. Також суд віддав право власності за ексдружиною нардепа на 1/4 квартири площею 51,40 кв. м; 1/2 частки житлової будівлі площею 164,20 кв. м; 1/2 частки садового будинку площею 163,60 кв. м і 1/4 частки житлового будинку площею 51,0 кв. м.

Ярослав ДубневичНародний депутат України

Пізніше ексдружина Дубневича подала до суду клопотання про скасування арешту з будинку площею 348,8 кв. м у Лисиничах Пустомитівського району Львівської області; адміністративного приміщення площею 440,2 кв. м у Львові і 66/100 частин будівель та споруд майнового комплексу площею 942,8 кв. м у Львові. Вона пояснила, що будинок придбала сама ще до шлюбу, як і адміністративні приміщення у Львові. Водночас будівлі і споруди майнового комплексу перебувають у спільній власності, але ексдружина депутата використовує їх для ведення господарської діяльності як фізична особа-підприємець.

Тож суд зняв арешт, але лише з половини житлового будинку і адміністративного приміщення, а також з 66/100 частин будівель та споруд майнового комплексу площею 942,8 кв. м.

Як відомо, слідство стосовно 8 підозрюваних у цій справі завершили ще у квітні 2019 року. Водночас стосовно нардепа Дубневича, якому детективи НАБУ та прокурори САП відводять роль організатора заволодіння коштами, розслідування завершили у квітні 2020 року.

Нагадаємо, на думку слідства, нардеп Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ при постачанні товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, як голова комітету Верховної ради з питань транспорту він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ в порушення законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: