Угорщина спростувала інформацію про непідтримку санкцій ЄС проти Росії

Читать на русском
У Будапешті заявили, що інформація про непідтримку Угорщиною рішення ЄС щодо санкцій проти РФ не відповідає дійсності.
Фото tva.ua

У Будапешті заявили, що інформація про непідтримку Угорщиною рішення ЄС щодо санкцій проти РФ не відповідає дійсності.

Про це повідомило посольство Угорщини в Києві.

У вівторок, 22 лютого, ЗМІ повідомляли, що Угорщина не підтримує рішення ЄС щодо санкцій проти РФ за визнання «ЛДНР». Однак ця інформація не відповідає дійсності, адже Угорщина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і повністю підтримує кроки ЄС.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Як пояснив президенту Зеленському під час сьогоднішньої телефонної розмови прем'єр-міністр Віктор Орбан, Угорщина повністю підтримує кроки ЄС», – зауважують у посольстві.

Експерт оцінив санкційну реакцію Заходу на визнання Росією «Л/ДНР»Політолог пояснив, чиї санкції можуть бути найвагомішими після визнання Росією так званих Л/ДНР.

Раніше повідомляли, що Угорщина на засіданні Комітету постійних представників країн ЄС стала єдиною, хто не підтримав пакет санкцій щодо Росії, які Брюссель має намір ввести у відповідь на визнання Путіним «ДНР» та «ЛНР».

Додамо, Євросоюз схвалив перший пакет санкцій проти Росії за визнання «ЛДНР» - до нього потрапили 351 член Держдуми РФ. До списку санкцій потрапили російські фізичні та юридичні особи, включаючи політиків, оборонний сектор, а також банки та організації, що фінансують операції Росії на Донбасі.

Велика Британія запроваджує санкції проти п'яти російських банків та трьох осіб.Йдеться про наближених до Путіна бізнесменів Тимченка та братів Ротенбергів.

На тлі визнання Росією незалежності «ЛДНР» президент США Джо Байден виступив зі зверненням про запровадження нових санкцій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: