Сьогодні Рада може запровадити режим надзвичайного стану у низці областей (оновлено)

Читать на русском
У низці областей України можуть запровадити режим надзвичайного стану. Про це повідомили нардепи Ярослав Железняк та Ольга Василевська-Смаглюк у Telegram.
Фото - ВР.

В України можуть запровадити режим надзвичайного стану. Про це повідомили нардепи Ярослав Железняк та Ольга Василевська-Смаглюк у Telegram.

«Щодо надзвичайного стану після рішення РНБО далі за введення має проголосувати Рада. Судячи з текстів указів (які, в т.ч. гуляють в інтернеті), частково президент/РНБО хочуть запровадити норми воєнного стану... Після консультацій буде проведено голосування. Орієнтовне голосування буде о 13:20», - написав Железняк.

Воєнний стан в Україні: як і за яких умов можуть запровадитиВоєнний стан в Україні можна запроваджувати у разі збройної агресії або загрози нападу. Хто це може зробити та які обмеження для населення можуть бути – у матеріалі.

Також Ольга Василевська-Смаглюк назвала у яких регіонах можуть запровадити НС.

«Ймовірно, Верховна рада сьогодні проголосує за запровадження надзвичайного стану у деяких регіонах. Це стосуватиметься, насамперед, Донецької та Луганської областей. І можливо Києва та області, Харківської області, Херсонщини. Надзвичайний стан запроваджується, згідно із законом, максимум на 60 днів із можливістю пролонгації за потребою», - уточнила нардеп.

Раніше «Слово і діло» писало, хто, як і за яких умов, згідно із законодавством, може запровадити режим воєнного стану.

Також у ДСНС оприлюднила поради українцям на випадок екстреної ситуації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: