Міністр оборони озвучив сценарій російського вторгнення

Читать на русском
Міністр оборони України Олексій Резніков озвучив сценарій російського вторгнення.  Вони будуть супроводжуватися кібератаками, мінуваннями цивільних об'єктів, заворушеннями.
Фото - ОПУ.

Міністр оборони України Олексій Резніков озвучив сценарій російського вторгнення.

На брифінгу у понеділок він заявив, що Україна не применшує загрозу, але влада здійснює прогнозування усіх сценаріїв, обираючи тактику поведінки.

Краш-тест для суспільства: експерт оцінив психологічний аспект загрози вторгнення РФПолітолог розповів, чому ситуація довкола загрози вторгнення Росії стала психологічним тестом для суспільства.

«Ми розглядали сценарій, що РФ спробує буквально оточити військами: від Бреста до Таганрога, по суходолу, на двох морях та в тимчасово окупованому Криму. Та позначити активність на тимчасово окупованій частині Молдови, у Придністров'ї. Також очікувалось, що РФ на тлі цього влаштує загострення на сході України», – розповів Резніков.

За його словами, все це буде супроводжуватись іншими засобами тиску: кібератаками, мінуваннями цивільних об'єктів, спробами влаштувати заворушення під різними приводами.

«Мета цих дій – розхитати України зсередини, щоб ми змінили політичний курс та відмовились ЄС та НАТО, а врешті решт втратили незалежність. Наразі цей сценарій намагаються втілити», – повідомив очільник Міноборони.

Раніше політолог Віктор Таран у розмові зі «Слово і діло» пояснив, чому останні події стали для України своєрідним психологічним краш-тестом та як загалом суспільство реагувало на загострення ситуації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: