У Думі готуються визнати «ДНР» та «ЛНР» у межах Донецької та Луганської областей (оновлено)

Читать на русском
Голова думського комітету з СНД Калашніков заявив, що ДНР та ЛНР»будуть визнані у межах Донецької та Луганської областей. А тоді сам спростував свої слова.
apa.az

Голова думського комітету з СНД Леонід Калашніков спростував свої слова, що «ДНР» та «ЛНР» будуть визнані у межах Донецької та Луганської областей.

Раніше відповідаючи на запитання «Інтерфаксу» він завив, що: «У цій угоді не уточнюється, але я думаю, що мається на увазі державність, яка була затверджена на старому і єдиному референдумі, який був проведений в інших межах, ніж ті, які зараз займає «ДНР».

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

Водночас політик не сказав, як ці межі відновлюватимуться.

«Як вони відновлюватимуться, це не наші з вами компетенції», - додав голова комітету.

Пізніше Калашніков уточнив, що «в угоді йдеться про конкретні речі в галузі дружби, співпраці, безпеки та взаємної допомоги. Решта — це питання вже зовсім не для Росії, а, звичайно, «ДНР» та «ЛНР».

Раніше заступник голови комітету Ради Федерації РФ у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає окуповані території Донецької та Луганської областей незалежними «республіками» у межах, які «нині фактично встановлені».

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради безпеки Росії у понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі.

Росія визнає окуповані території Донецької та Луганської областей незалежними «республіками» у межах, які «нині фактично встановлені». При цьому Путін після визнання «ЛНР» та «ДНР» доручив ввести на окуповані території України російські війська нібито для «підтримання миру».

Про те, як відреагували на визнання Кремлем бойовиків Україна та інші країни світу – читайте у нашому матеріалі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: