МЗС України відкликало з Москви тимчасового повіреного

Читать на русском
Путін визнав ДНР та ЛНР. МЗС України відкликає тимчасового повіреного у справах України до РФ Василя Покотило для консультацій.
фото МЗС України

МЗС України відкликає тимчасового повіреного у справах України до РФ Василя Покотило для консультацій у зв'язку з визнанням РФ «незалежності» так званих «ЛДНР».

Про це повідомляє пресслужба міністерства у вівторок, 22 лютого.

Україна розглядає можливість розриву дипвідносин з РФ: що це означаєУкраїна може розірвати дипломатичні відносини з Росією. Що це означає, читайте на «Слово і діло».

«У зв'язку з прийняттям керівництвом Російської Федерації протиправних рішень про визнання «незалежності» створених нею квазі-освіт на тимчасово окупованих територіях України – так званих «Луганської народної республіки» та «Донецької народної республіки», тимчасовий повірений у справах України в Російській Федерації Василь Покотило був викликаний в Україну для проведення консультацій», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін 21 лютого заявив про визнання суверенітету самопроголошених Донецької та Луганської народних республік. Путін доручив МЗС РФ встановити дипломатичні відносини з ДНР та ЛНР.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що отримав запит від українського МЗС про розрив дипломатичних відносин з РФ, і пообіцяв розглянути та опрацювати його.

У Росії заявили, що не планували розривати дипвідносини з Україною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: