Премії членів НКРЕКП: суд закрив ще два протоколи на членів Нацкомісії

Читать на русском
Столичний райсуд не знайшов складу адміністративного правопорушення у діях двох членів Нацкомісії, які виписували самі собі премії.

Районний суд не побачив складу порушень у діях членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Олексія Магди і Олени Антонової, які преміювали самі себе.

Такі рішення 26 січня і 16 лютого ухвалили судді Солом'янського райсуду Києва, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Національне агентство з питань запобігання корупції склало низку адміністративних протоколів на нинішній і колишній склад керівництва НКРЕКП. На думку НАЗК, вони не повідомили про конфлікт інтересів під час ухвалення рішення про преміювання самих себе і проголосували за це ж рішення в умовах конфлікту інтересів.

Під час засідання прокурор Офісу генерального прокурора вважав, що в діях членів НКРЕКП наявний склад адміністративних правопорушень, просив визнати їх винними у вчиненні корупційного правопорушення та накласти на них стягнення у виді штрафу. Водночас адвокати і члени НКРЕКП заперечували проти складених протоколів і просили закрити їх у зв'язку з відсутністю в діях складу адміністративного правопорушення.

Суддя Оксана Криворот закрила протокол на членкиню НКРЕКП Антонову. Вона вважає, що в її діях відсутній склад адміністративного правопорушення, оскільки за законодавством лише члени НКРЕКП можуть ухвалювати рішення про преміювання самих себе. Те саме зробив і суддя Олександр Бурлака з протоколом на іншого члена Нацкомісії Магду. На його думку, ухвалювати рішення про преміювання всіх працівників НКРЕКП є безпосереднім обов'язком.

Нагадаємо, антикорупційне агентство склало і скерувало до суду два протоколи стосовно колишньої очільниці НКРЕКП Оксани Кривенко. Їх має розглядати суддя Солом'янського районного суду Києва Оксана Криворот.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: