Росія та Білорусь продовжили військові навчання через ситуацію на Донбасі

Читать на русском
Спільні військові навчання Росії й Білорусі, які мали б завершитися сьогодні, 20 лютого, продовжили.
Getty Images

Спільні військові навчання Росії й Білорусі, які мали б завершитися сьогодні, 20 лютого, продовжили.

Про це повідомляє Міністерства оборони Білорусі.

Спільні військові навчання нібито тепер будуть присвячені обороні Росії та Білорусі. Рішення про продовження навчань ухвалили Олександр Лукашенко та очільник Кремля Володимир Путін.

«У зв'язку з наростанням військової активності біля зовнішніх кордонів Союзної держави і загостренням ситуації на Донбасі, президентами Республіки Білорусь і Російської Федерації прийнято рішення перевірку сил реагування Союзної держави продовжити», – заявив міністр оборони Білорусі Віктор Хренін.

У відомстві пишуть, що на території суміжних держав створено численні угруповання військ та сил. Міністр зауважує, що зросла чисельність проведених поблизу кордонів Союзної держави «незрозумілих для них» навчань та операцій. У Білорусі вважають, що всі ці дії нібито спрямовані проти Росії та Республіки Білорусь.

У яких військових навчаннях за кордоном візьмуть участь ЗСУ у 2022 роціУ яких іноземних військових навчаннях 2022 року візьмуть участь Збройні сили України – на інфографіці.

Нагадаємо, 19 лютого, у Росії розпочались чергові військові навчання. Вони включатимуть пуски балістичних і крилатих ракет. За процесом спостерігатиме президент РФ Володимир Путін.

Додамо, по всій території України на певних військових полігонах в умовах максимально наближених до бойових триває активна фаза підготовки військових частин та підрозділів у рамках навчань «Заметіль-2022».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: