Перше «золото» Олімпійських ігор: хто виграв нагороду

Читать на русском
На зимових Олімпійських іграх у Пекіні розіграли перший комплект нагород. Хтось узяв перше золото.
Тереза ЙохауThe New York Times

На ХХIV зимовій Олімпіаді у Пекіні (Китай) розіграли перший комплект медалей. Олімпійською чемпіонкою стала норвезька лижниця Тереза ​​Йохауг.

Про це повідомляють на сайті Олімпіади.

Зимові Олімпійські ігри-2022: факти та цифриЗимова Олімпіада-2022 стартувала у Пекіні. Участь візьмуть спортсмени із 95 країн, від України буде 45 учасників. Цікаві факти та цифри про Ігри – на інфографіці.

Йохауг виборола «золото», вигравши змагання у скіатлоні – лижних перегонах на 15 км (7,5 км класичним стилем + 7,5 км вільним стилем).

У фінішному створі норвежка випередила на 30,2 секунд росіянку Наталію Непряєву, якій дісталося «срібло». «Бронзу» завоювала австрійка Тереза ​​Стадлобер (+30,5 секунди).

Українським лижницям Марині Анцибор, Юлії Кроль, Вікторії Олех та Дарії Рубльовій не вдалося втрутитися у розподіл нагород у цьому виді програми.

Загалом на старт у жіночому скіатлоні вийшли 64 лижниці із 24-х країн.

Нагадаємо, сьогодні українці виступатимуть у чотирьох видах спорту.

У Пекіні 4 лютого стартувала XXIV зимова Олімпіада, яка триватиме до 20 лютого.

На відкритті синьо-жовтий прапор України несли олімпійський чемпіон з фрістайлу Олександр Абраменко та срібний призер Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександра Назарова.

Україну в Пекіні представляють 45 спортсменів у 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фрістайлі.

Як повідомлялося, у понад 300 учасників Олімпіади виявили COVID.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: