Україна просить Німеччину і Францію розширити і посилити місію ОБСЄ

Читать на русском
Франція і Німеччина можуть посилити СММ ОБСЄ. Незалежні спостерігачі важливі, оскільки Росія створює провокації, намагаючись знайти привід для вторгнення
Ірина ВерещукFacebook

Україна звернулася до двох країн, які беруть участь у процесі врегулювання конфлікту на Донбасі, Франції та Німеччини, з проханням посилити Спеціальну Моніторингову Місію ОБСЄ.

Про це повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 18 лютого на брифінгу.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

«Ми звернулися до Німеччини та Франції, щоб допомогти посилити місію ОБСЄ. Тому що нам потрібні незалежні спостерігачі, які будуть проводити верифікацію» - сказала вона, зазначивши, що незалежні спостерігачі важливі, оскільки Росія створює провокації, намагаючись знайти привід для вторгнення.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 18 лютого, у Відні пройшло спеціальне засідання ОБСЄ за запитом України щодо військової активності Росії.

18 лютого ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив, що жителів «ДНР» евакуюють в Ростовську область Росії нібито через зростання напруженості в регіоні. Після цього самопроголошена «ЛНР» теж оголосила про евакуацію жителів lj РФ.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих територій з приводу загострення ситуації на Донбасі. За його словами, окупанти використовують населення для ескалації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: