Бойовики погрожували спостерігачам ОБСЄ на Донбасі

Читать на русском

Бойовики продовжують перешкоджати роботі місії ОБСЄ на Донбасі. Про це сказано у заяві СММ ОБСЄ.

За інформацією місії, інцидент стався на полігоні збройних формувань біля н.п. Шимшинівки (Луганська область), де спостерігачі здійснювали патрулювання.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

«До спостерігачів підійшов неозброєний член збройних формувань і попросив їх покинути полігон, заявивши, що їм не дозволяється перебувати там під час навчань з бойовою стрільбою і вони повинні попередньо узгодити це з особами, яким належить фактичний контроль», - йдеться в повідомленні.

Після цього бойовик «погрожував забрати патрульні автомобілі в тому випадку, якщо місія спробує в майбутньому відвідати полігон без попереднього узгодження».

Спостерігачі були змушені зв'язатися зі своїм патрульним центром і покинути цей район.

В ОБСЄ зазначають, що рішуче протестують проти висунення будь-яких умов її присутності на всій території, на яку поширюється дія її мандата. Також там виступають проти неприпустимих загроз захоплення власності СММ, які не мають виправдання ні за яких обставин.

Нагадаємо, вчора ситуація на Донбасі різко загострилася.

Зранку 17 лютого бойовики обстріляли з артилерії Станицю Луганську. Один зі снарядів потрапив в дитячий садок. Увечері того ж дня бойовики знову відкрили по населеному пункту вогонь, згорів житловий будинок.

Загалом за добу четверга, 17 лютого, українська сторона зафіксувала майже 50 обстрілів. Бойові дії активізувалися в Донецькій і Луганській областях. Поранені двоє військових ЗСУ і кілька цивільних.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: