Чорнобильську зону відчуження закривають для туристів

Читать на русском
Останнім часом, попри військову напругу, Чорнобиль відвідало багато українців та іноземних туристів.
chernobylzone.com.ua

Зону ЧАЕС закривають для туристичних відвідувань із 19 лютого на невизначений строк.

Про це йдеться у Facebook голови Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослава Ємельяненка.

«З 19 лютого Чорнобильська зона закрита для туристичних відвідувань на невизначений термін. Офіційна причина озвучується як «технічні причини». Ми розуміємо, що, швидше за все, це пов'язано із загрозою російській агресії та близькістю кордону з Білоруссю», – написав Ярослав Ємельяненко.

Олександр ТкаченкоМіністр культури та інформаційної політики України
Ткаченко пообіцяв розробити та затвердити план заходів з реалізації концепції щодо розвитку ЧорнобиляСказано 9 червня 2021 р.Статус обіцянки: Не виконано

Останнім часом, попри військову напругу, Чорнобиль відвідало багато українців та іноземних туристів.

«Останнім часом, попри військову напругу, Чорнобиль відвідало багато українців та іноземних туристів, у тому числі тих, хто перебуває на території України з особистих причин або у зв'язку з роботою та журналістів. Зваживши всю наявну інформацію, ці люди почуваються у безпеці, перебуваючи у Києві та обираючи подорожі Київською областю, зокрема – до Чорнобильської зони», – йдеться у повідомленні.

Ярослав Ємельяненко додав, що з розумінням ставиться до рішення тимчасово заборонити відвідини зони туристами.

«Ми поважаємо рішення влади, яка дбає про забезпечення безпеки країни. І сподіваємось, що найближчим часом Чорнобильська зона буде відкрита для представників міжнародної спільноти, українців та ЗМІ, які почуваються спокійно під захистом ЗСУ на території нашої держави», – зазначив він.

Раніше ми писали, що в Чорнобильській зоні планують відновити кілька туристичних об'єктів. Вартість проєктних робіт може становити від 500 тисяч до мільйона гривень, а реалізація триватиме до двох років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: