Чорнобиль через пожежі втратив майже половину туристичних локацій

Читать на русском
Зона відчуження ЧАЕС у 2020 році через масштабні лісові пожежі втратила близько 40% туристичних локацій.
dsns.gov.ua

Зона відчуження Чорнобильської АЕС у 2020 році через масштабні лісові пожежі втратила близько 40% потенційно туристичних локацій.

Про це заявив глава Асоціації Чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко на пресконференції у п'ятницю, 29 січня, пише Інтерфакс-Україна.

Чорнобильську АЕС закрили для туристівАдміністрація ЧАЕС заборонила туристичні екскурсії на територію станції через введення коронавірусного карантину на ЧАЕС.

«У минулому році ми втратили близько 40% потенційних туристичних локацій. Вигоріли, просто вигоріли кілька радянських занедбаних баз відпочинку, села, техногенні об'єкти ліквідації», - сказав Ємельяненко.

Він зазначив, що в останні десятиліття Чорнобильської зона користується величезною популярністю у туристів, особливо іноземних.

Але тепер, за його словами, ця сфера в регіоні знаходиться під загрозою, так як у весняний період там зберігається висока ймовірність лісових пожеж.

Ємельяненко також повідомив, іноземні туристи у 2019 році, які їхали на екскурсію до зони відчуження, привезли з собою близько 3 мільярдів гривень.

«Це ті гроші, які вони (туристи, - ред.) платять за квиток, за таксі, за ночівлю в готелі або за ресторан, за тур до Чорнобиля, платежі державі і так далі. Тобто, це ті гроші, які залучає туристичний Чорнобиль», - підкреслив він.

Нагадаємо, в минулому році в зоні ЧАЕС спалахнули масштабні пожежі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: