Польський сенатор виступив у Раді: яку підтримку обіцяють українцям

Читать на русском
Маршалок Сенату Польщі Томаш Гродський виступив у Верховній раді. Він пообіцяв підтримку  українцям від польського народу.
Фото скрін.

У п'ятницю18 лютого, маршалок Сенату Польщі Томаш Гродський виступив у Верховній раді.

«У питанні прояву солідарності та підтримки українському народові - ми повністю єдині. Ми прекрасно знаємо, що є поневолення та радянське ярмо... Ми розуміємо, як мало який народ, що означає бути позбавленим суверенітету», - сказав Томаш Гродський.

Убивства, напади та етнічні причини: що ставало приводом для війни за останнє століттяЩо ставало приводом для війни у ХХ та ХХІ століттях, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

За його словами, Польща готова підтримати українців.

«Тому я прагну запевнити вас від імені всієї делегації та від польського народу, що ми зробимо все, що в силі сенаторів, щоб ніхто не наважився порушувати суверенітет України, щоб ніхто не наважився порушувати територіальної цілісність і право українського народу на самовизначення» , - заявив маршалок Сенату Польщі.

Нагадаємо, сьогодні у Відні відбудеться спеціальне засідання ОБСЄ на запит України щодо військової активності Росії.

Учора Сенат США проголосував за резолюцію на підтримку України.

Раніше британський таблоїд The Sun повідомив, що Росія планує напасти на Україну 16 лютого о першій ночі за київським часом. Цієї дати вторгнення не сталося.

Пізніше Politico писало, що слід звернути увагу на дні після 20 лютого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: