Зарплати антикорупціонерів: скільки у січні заробили голови НАБУ, НАЗК та САП

Читать на русском

На початку лютого комісія з обрання керівника САП вкотре не змогла зібратися на засідання та затвердити переможця. Нагадаємо, що триває це ще від грудня. Тим часом на підході інший конкурс – щодо обрання нового директора НАБУ. «Слово і діло» сьогодні пропонує подивитись, які зарплати у керівників антикорупційних органів.

Абсолютним лідером за рівнем зарплати в січні був Анатолій Новак, який пішов з посади заступника директора НАБУ. Перед звільненням йому нарахували 1 млн 326 тис. 236 грн: оклад, надбавки, допомогу на оздоровлення (204,8 тис. грн), компенсацію за невикористану у 2015-2017 роках відпустку (348,2 тис. грн), грошову допомогу при звільненні за шість повних календарних років служби (614,5 тис. грн).

Директор Антикорупційного бюро Артем Ситник заробив 253 тис. 862 грн. Його заступникам нарахували: Гізо Углаві – 112 тис. 820 грн, Тетяні Варварській – 160 тис. 381 грн.

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков заробив минулого місяця 269 тис. 48 грн – оклад та надбавки.

Його заступникам нарахували: Олександру Стародубцеву – 163 тис. 80 грн, Роману Сухоставцю – 149 тис. 604 грн, Івану Преснякову – 115 тис. 943 грн. Усі троє отримали премії за січень.

В.о. голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук заробив 125 тис. 42 грн.

Нагадаємо, на інфографіці можна подивитися, скільки глави антикорупційних органів заробили у грудні.

Крім того, «Слово і діло» підбивало підсумки того, скільки за 2021 рік заробили члени уряду. На інфографіках – скільки заробив кожен міністр, якою була їхня середня зарплата і як виглядає п'ятірка найбільш високооплачуваних заступників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: