Конкурс на очільника САП: Венедіктова закликала дочекатися рішення комісії

Читать на русском
Генпрокурор Ірина Венедіктова закликала дочекатися рішення конкурсної комісії щодо обрання голови САП, не впливаючи на роботу членів комісії.
Радіо Свобода

Генпрокурор Ірина Венедіктова закликала дочекатися рішення конкурсної комісії щодо обрання голови САП, не впливаючи на роботу членів комісії.

«Офіс генпрокурора забезпечує технічне та організаційне функціонування комісії (за обранням керівника САП – ред.). Ми жодним чином не можемо впливати на рішення комісії, і все, що відбувається виходячи з порядку дій комісії, виходячи з постанови Кабміну та закону України «Про прокуратуру», у цих обмеженнях для нас ми і діємо», - сказала Венедіктова журналістам в середу Києві, відповідаючи на запитання, чи надав Офіс генпрокурора інформацію, яку запитувала комісія з обрання керівника САП, і коли в Україні з'явиться керівник САП, пише Інтерфакс-Україна.

Комісія не затвердила керівника САП: чому так і що даліАнтикорупційна прокуратура вже півтора року не може отримати керівника і конкурсна комісія продовжує затягувати процедуру визначення переможця.

Генпрокурор також запевнила, що для неї важливо забезпечити незалежність та функціонування комісії.

«...ми більше 15 місяців перебуваємо у стані конкурсу... Давайте дочекаємось їх (членів комісії – ред.) рішень. Їм теж складно, вони всі перебувають у ситуації, коли на них впливає і, мабуть, їхнє внутрішнє «я», і громадянське суспільство, і тимчасовий відрізок. Членам комісії нелегко, але я вважаю, що найкраще, що ми можемо зробити – не впливати на їхню діяльність. І я намагаюся не впливати на їхню діяльність», - наголосила генпрокурор.

Раніше ми писали, що ОАСК скасував порядок роботи комісії з відбору голови САП.

Нагадаємо, у жовтні ЄС та США закликали відновити роботу комісії з обрання керівника САП.

Посли G7 також очікують якнайшвидшого завершення процесу відбору керівника САП.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: