Як працюватиме метро у Києві у разі вторгнення РФ: роз'яснення КМДА

Читать на русском
Як працюватиме громадський транспорт Києва у разі можливої агресії з боку Росії - пояснили в КМДА.
kiev.informator.ua

У разі можливої ​​агресії з боку РФ громадський транспорт Києва працюватиме відповідно до мобілізаційного плану. Метро перевозитиме лише працівників критичної інфраструктури, для інших слугуватиме укриттям.

Про це на брифінгу 17 лютого заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандібор, повідомляє Укрінформ.

Росія не вторглася в Україну 16 лютого: що тепер кажуть на Заході та як реагують у КремліПопри прогнози, сьогодні вночі Росія не вторглася в Україну. У Кремлі запевняють, що взагалі не хочуть війни, а на Заході попереджають, що агресія можлива будь-якої миті.

«Щодо роботи транспорту, у разі можливої ​​агресії Росії. При настанні воєнного стану весь транспорт міста працюватиме відповідно до мобілізаційного плану. Метрополітен - це транспорт, який має споруди подвійного призначення, що використовуються для перевезення пасажирів та для захисту населення як притулку. А саме метро в цей час перевозитиме лише тих, хто працює на підприємствах критичної інфраструктури – це працюватиме вранці та ввечері, приблизно шість годин, по три години у піковий час», - розповів Кандібор.

За його словами, решту часу метрополітен використовується як укриття. Для цього розроблено спеціальні графіки руху поїздів.

«Що стосується роботи «червоної гілки» на лівому березі, то її буде зупинено, оскільки вона відкрита і найбільш уразлива, у разі бомбардування або ракетних атак», - сказав він.

У разі настання надзвичайної ситуації дорожньо-транспортний комплекс Києва працюватиме за спеціальним режимом. Насамперед забезпечуватиметься перевезення працівників підприємства критичної інфраструктури.

«Будуть розроблені спеціальні автобусні маршрути, які підвозитимуть людей до місця посадки до метрополітену для забезпечення їх доставки до об'єктів критичної сфери», - зазначив він.

Також буде забезпечено посилену охорону мостів, аеропорту та під'їзних шляхів до об'єктів метрополітену.

Нагадаємо, у США назвали нову можливу дату нападу Росії на Україну.

«Слово і діло» раніше писало про те, скільки в країні бомбосховищ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: