Зеленський запропонував Путіну провести переговори

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести переговори.
Слово і діло

Президент України Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести переговори.

Він заявив про готовність до «будь-якого формату» переговорів, пише РБК-Україна, посилаючись заяву президента України журналістам.

Кризова дипломатія: з ким зустрічався і кому телефонував Зеленський на тлі загрози від РосіїВолодимир Зеленський з початку року особисто зустрівся і говорив телефоном із лідерами США, Німеччини, Франції, Туреччини, Великої Британії, а також генсеком НАТО та топчиновниками ЄС.

«Як тільки публічно Росія говорить, що вона готова говорити щодо деескалації, про двосторонні відносини, повірте мені, кожного разу ми фіксуємо всі ці виходи в медіа і кожного разу після цього ми робимо в тому чи іншому вигляді запит Росії, щоб ця зустріч в тому чи іншому форматі відбулась. Окрім публічної позиції, в реальності вони не готові з нами спілкуватися», - заявив Зеленський.

Також рос ЗМІ пишуть, що прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков у четвер, 17 лютого, під час традиційного брифінгу з журналістами підтвердив, що Київ пропонував провести зустріч глав України та РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Але за словами Пєскова, ніколи не уточнювалося, «навіщо проводити цю зустріч».

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова до переговорів з Росією в будь-якому форматі і хоче врегулювати конфлікт дипломатичним шляхом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: