НАЗК скерувало до суду протокол на нардепа «За майбутнє» Чайківського

Читать на русском
Антикорупційне агентство знайшло ознаки порушення в декларації члена українського парламенту і склало за цим фактом протокол.
нардеп Іван Чайківський

Національне агентство з питань запобігання корупції склало і скерувало до суду протокол щодо народного депутата групи «За майбутнє» Івана Чайківського, в декларації якого знайшли ознаки порушення.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у НАЗК.

«За результатами проведення повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, поданої народним депутатом України Чайківським Іваном Адамовичем, складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 1726 КУпАП, який скеровано до Печерського районного суду міста Києва», – сказали в органі.

Іван ЧайківськийНародний депутат України

Як відомо, НАЗК знайшло порушення в декларації депутата Чайківського. Він не зазначив 562 500 грн доходу своєї дружини від продажу частки в статутному капіталі приватного агропромислового підприємства «Агропродсервіс-Біо». Вказане підтверджується договором купівлі-продажу частки та акту її приймання-передачі. Нацагентство також підкреслило, що нардеп вказував цю частку у декларації за 2019 рік, а за 2020 рік – ні. Тому, на думку НАЗК, він знав про продаж бізнесу дружиною. Сам політик теж підтвердив продаж частки.

Нагадаємо, НАЗК скерувало до Офісу генпрокурора висновок стосовно нардепа від «Європейської солідарності» Миколи Княжицького. Раніше орган дізнався, що політик не задекларував 1,2 млн грн застави, внесеної за підозрюваного.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: