Нардеп СН Кузнєцов не зазначив вартість нерухомості та автівки – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку декларації члена парламенту від про президентської фракції і знайшло там ознаки порушень.
Олексій Кузнєцовфото: Facebook

Народний депутат України від фракції «Слуга народу» Олексій Кузнєцов не зазначив вартості земельної ділянки, нежитлового приміщення, половини житлового будинку і цілого будинку в окупованому Луганську, а також автомобіля, що є ознакою порушення.

Про це йдеться у довідці Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки декларації політика за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, нардеп Кузнєцов не зазначив вартості орендованої земельної ділянки площею 100 квадратних метри. За даними НАЗК, ця земля коштує 77 894 грн. Тако само політик не задекларував вартість нежитлового приміщення площею 170,7 кв. м в окупованому Луганську, хоча в реєстрі зазначена оцінка нерухомості в розмірі 650 тисяч грн.

Не зазначив Кузнєцов і вартості половини та цілого будинків в окупованому Луганську площами 64,6 і 41,6 кв. м відповідно. В реєстрі їхня вартість 99 938 і 70 070 грн. Також депутат забув вказати вартість автомобілю Volkswagen Transporter 2006 року випуску, а саме 149 тис. грн.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 1 046 902 грн, що перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – наголошують у НАЗК.

За вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 172-6 КУпАП, встановлена покарання у вигляді штрафу від 17 до 34 тисяч гривень.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп «За майбутнє» Іван Чайківський не задекларував дохід дружини. Також, за даними Нацагентства, віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук не задекларувала землю у Львівській області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: