Нардеп ЄС Лопушанський не задекларував вартість квартири в Києві – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку декларації члена українського парламенту і знайшло там ознаки порушення.
Андрій Лопушанськийфото: Facebook

Народний депутат України від фракції «Європейська солідарність» Андрій Лопушанський не зазначив у декларації вартість квартири в Києві, хоча раніше постійно це декларував.

Про це йдеться у довідці Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки декларації політика за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, нардеп Лопушанський задекларував квартиру в столиці загальною площею 77,2 квадратних метри, але чомусь не зазначив її вартості. Відповідно до договору купівлі-продажу житла, вартість квартири складає 987 609 грн. На запит НАЗК нардеп повідомив про технічну помилку і сказав, що знає вартість квартири. Раніше Лопушанський у деклараціях вказував вартість квартири, тому, на думку Нацагентства, це порушення.

Андрій ЛопушанськийНародний депутат України

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 987 609 грн, що становить розмір від 100 до 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – наголошують у НАЗК.

За вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 172-6 КУпАП, встановлена покарання у вигляді штрафу від 17 до 34 тисяч гривень.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп «За майбутнє» Іван Чайківський не задекларував дохід дружини. Також, за даними Нацагентства, віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук не задекларувала землю у Львівській області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: